Takk for støtte!

Publisert av Dag Andreassen den 27.05.19.

Peik har fått støtte fra OBOS til nytt trommeutstyr, og fra Sparebankstiftelsen til uniformer.

Trommer fra OBOS

OBOS deler hvert å midler til bl.a. skolekorps. Den årlige konserten på Operataket er blant det som gir inntekter til dette. Tidligere har Peik fått støtte til innkjøp av klarinetter.

I år fikk vi støtte til nødvendig fornyelse av trommeutstyret vårt. Vi har nemlig fått på plass en flott gjeng dyktige unge trommiser som vi gleder oss til å høre mye godlyd fra fremover!

Det er også utrolig viktig for å rekruttere flere og bygge opp et miljø over tid at vi har godt utstyr, en god gjeng og topp instruktør. Tusen takk til OBOS

Peik-drakten - Norges mest særegne korpsuniform?

Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB for støtte til nye Peik-uniformer! Nå er det heldigvis mange nye Peikere som snart skal ha full uniform - og dermed er gaven ekstra kjærkommen.

Peiks uniform er en av Norges flotteste og mest særpregede. Det var en ung lærervikar på Majorstuen Skole, Alvhild Janson, som tegnet drakten i Peiks første år, 1928, og den har holdt seg nesten uforandret siden. Hun var inspirert av folkedrakter slik de ble fremstilt i eventyrsamlingene fra Asbjørnsen & Moe. 

Det er hovedkorpset som bærer full uniform med rød vest. Aspiranter og juniorer har samme knebukse / skjørt, strømper og hosebånd, men en enklere genser som overdel. Alle har den særegne kalotten. De eldste Peikerne (VGS) bærer rød V-genser og langbukser. Tamburmajoren har en egen flott tamburdrakt.

Her er et av de tidligste fargebildene av en Peiker i full uniform (om enn trolig håndkolorert...) Per Arne Ludvigsen i 1951:


Kommentarer