Fantastisk 17. mai!

Fantastisk 17. mai!

Publisert av Dag Andreassen den 01.09.15.
Dagen startet med flaggheis på Skøyen skole kl. 08.00

Klokken 10.30 startet korpsets marsj mot sentrum, med stopp ved Majorstuen skole, Uranienborghjemmet og Briskeby Brannstasjon hvor de vakthavende fikk en spesiell hilsen på dagen, i god tradisjon.

Peik spillte og marsjerte seg så videre ned til oppstilling på Akershus festning, før avmarsj i barnetoget som skole nr. 184 - altså langt bak! Majorstuen skole og Skøyen skole fulgte bak, og det ble en flott parade gjennom byen. For noen av "førstereiserne" var det en mer enn ventet mektig opplevelse å komme opp til Egertorget og se hele Karl Johan åpne seg med folkehavet fra Stortinget til Slottet!


Foran Slottsbalkongen spilte Peik sin beste versjon av Norge i rødt, hvitt og blått, mens NRKs fotografer fanget inn våre fine musikere og sendte det direkte til hele landet. De fine bildene var også tilgjengelig på nett-TV i etterkant så barna fikk se seg selv også! (se http://tv.nrk.no/serie/gratulerer-med-dagen/mdsp16000213/17-05-2013#del=3 hvor klippet ligger inntil videre)

I samme stund som Peik marsjerte videre forbi Dronninparken kom det som var varslet men likevel kom brått og voldsomt: Et kraftig regnskyll med dråper på druestørrelse og små sjanser til å redde de røde kalottene! Heldigvis var regnfrakkene med og de ble fordelt lynraskt. De stakkars tlskuerne hadde stort sett IKKE regnfrakk, og trengte en oppmuntring- og det fikk de: Jubelen var ekstra stor fra alle da Peik i fullt regnvær og med våre kalotter spillte opp sin beste marsj! Musikken stopper aldri...