Fantastisk 17. mai i 2019!

Fantastisk 17. mai i 2019!

Publisert av Dag Andreassen den 13.05.19. Oppdatert 06.09.20.

Tradisjonen for Peik er å spille på Majorstuen skole og Skøyen skole ved flaggheis kl. 8, marsjere fra Majorstuen skole hele veien til oppstilling for barnetoget i byen, marsjere og spille vårt marsjhefte mange ganger gjennom i front av en av de to skolene. 

Etter barnetoget deltar vi på Skøyen skoles arrangement kl 15, med tog gjennom Frognerparken. Først klokken fire er vi ferdige med jobben - en jobb vi elsker!

Slik gjennomførte vi nasjonaldagen også i år - takk for alle heiarop og glade fjes!

Program for 17. mai 2019

08.00: Flaggheis på Majorstuen skole - Peiks hovedkorps spiller

 

08.00: Flaggheis på Skøyen skole - Peiks juniorkorps spiller

 

09.00: Peik stiller opp foran Majorstuen skoles tog for avmarsj til sentrum. Ruten går via Briskeby, Frogner og Rådhusplassen med tradisjonsrike stopp foran Uranienborghjemmet  og Briskeby Brannstasjon, hvor vi spiller en marsj og Ja vi elsker til ære for dem som av ulike grunner ikke kan følge toget i byen.

 

11.00: Peik slutter seg til Barnetoget fra Akershus festning foran Majorstuen Skole, som i år går som nummer 65.

Ca. 11.30-12 kan Peik nytes oppover Karl Johan til Slottet, mens vi spiller nesten hele tiden!

 

15.00: Peik spiller foran Skøyen Skole på den lokale feiringen på Skøyen Skole, som starter med lokalt 17.-maitog en runde gjennom Frognerparken. Etterpå blir det tradisjonell feiring av 17. mai på Skøyen skole, med leker, salg av pølser, is og kaker, lotteri, sangkor osv. 

Vi sees igjen neste 17. mai!

 

Peiks 17-mai-marsjhefte - i år med ny Peik-marsj!

Alle med erfaring fra korps vet hva et marsjhefte er - det er det lille noteheftet som er festet i instrumentet eller på underarmen i en noteklype. Her er korpsets repertoar lagt inn i løsbladsystem slik at musikerne kan spille seg gjennom programmet fra første til siste nummer, for så å bla tilbake til start og gjøre det hele om igjen. 

Korps har gjerne sin egen profil og tradisjon uttrykt gjennom marsjheftet - både hvilke marsjer som spilles, og rekkefølgen. Peik er intet unntak - visse forventninger finnes både blant musikerne og publikum - særlig eks-peikere. Men et visst rom for endring har det alltid vært:

Peik har ikke nøyaktig det samme marsjheftet i dag som for 10 eller 20 eller 30 eller 50 år siden. Temmelig stabilt har det vært å starte med King size, og lenge har det vært nær obligatorisk  med Gammel Jegermarsj og Norge i  rødt hvitt og blått. Disse tre er ikke akkurat unikt for Peik å spille, men det hører med!

Unikt for Peik, og helt nytt i år, er en nyskrevet marsj for Peik - Peikmarsjen, komponert av korpsets egen dirigent Marte Hansen. Vi gleder oss spesiell til å fremføre den på Karl Johan i år, og håper mange vil sette pris på den.
(Det er for øvrig ikke den første Peik-marsjen som er komponert -det ble blant annet levert en på 1980-tallet.)

Her er rekkefølgen i årets marsjhefte: 

King Size
Gammel Jegermarsj
Den Norske Løve
Military Escort
Norge i Rødt Hvitt og Blått
Holmenkollmarsjen
Mighty Might

 

Tjuvstart med 16. mai: Generalprøve for skolene på Majorstuen, i Frognerparken og Skøyen skole

16. mai var Peik som vanlig i full mundur på generalprøve sammen med våre to skolers yngste elever. 

Vi marsjerte med Majorstuen skole ca kl. 9, og spilte i skolens nabolag foran Nordea-bygget og foran NHO-bygget i Middelthunsgate, før vi marsjerte gjennom Frognerparken til Skøyen skole. Så marsjerte vi Skøyen skole en runde gjennom Frognerparken, med stopp foran Madserudhjemmet, hvor vi hilste på beboerne og fremførte Norge i Rødt Hvitt og Blått, og nasjonalsangen.