Klare for nok en spesiell 17. mai!

Klare for nok en spesiell 17. mai!

Publisert av Dag Andreassen den 15.05.21. Oppdatert 07.09.21.

I år som i fjor blir det en annerledes 17. mai pga. smittesituasjonen. Men det vi lærte i fjor var at korpsene var ekstra kjærkomne. Også i år er vi bedt av alle fra kulturminister og ordfører til rektorer og alle i våre bydeler om å gjøre det vi pleier: Spille og skape 17.maistemning! Og det skal vi selvfølgelig gjøre. 

Forventningen om å gjøre som vi pleier er rørende. Samtidig har vi ikke fått lov til å gjøre som vi pleier på forhånd, nemlig å øve sammen. Vi fikk til slutt lov å samles ute fire ganger. Så tenker du kanskje at 17. mai er 17. mai, og marsjheftet kan vi jo. Det er sant, men husk også at et ekte skolekorps som Peik har mange nye i korpset hvert år. Vi er fulle av beundring for våre yngste musikere som på de siste øvelsene har vist at dette klarer de!

Det er også restriksjoner på hvordan vi kan marsjere. Først og fremst blir det et veldig langt og tynt tog: Vi skal selvfølgelig holde trygg avstand, og vi er over 50 barn på tur. Det er ikke optimalt for samspill og for å høres best for publikum.

Dessuten får vi ikke lov til å fortelle når og hvor vi dukker opp, siden vi ikke skal bidra til å samle store folkemengder. Derfor får dere bare følge med innenfor den tidsrammen som vi jo må gjøre kjent for foreldre og andre som skal ha barna avgårde. Nyt oss fra balkongene og vinduene, eller m du treffer oss i parken: Hold god avstand til oss og hverandre. 

Men med disse forbeholdene: Vi gleder oss enormt til å marsjere mellom 10.15 og 13.00 på 17. mai.

Hurra for Majorstuen Skole og Skøyen Skole, og for byen vår! Hurra for Norge og grunnlovsdagen og håp om  lysere tider for hele verden!