Super vinterkonsert 2019 på Marienlyst

Super vinterkonsert 2019 på Marienlyst

Publisert av Dag Andreassen den 24.03.19. Oppdatert 06.09.20.

(Flere bilder? Lenke til bildealbum fra konserten her!)

Hovedkorpset startet flott med kjente filmmusikktemaer av tyske Hans Zimmer. Her ble det både kjøring av Miss Daisy, karibiske pirater, Løvenes Konge og Madagaskar før første aspirant-gjeng fikk slippe til.

Og det var kveldens gladnyhet: Endelig er det igjen etablert et eget aspirantkorps på Majorstuen skole! Og for en gjeng: Bare to uker etter at det hele startet tok de aulaen med storm med to numre! Vi tenker de vil rocke oss mye i årene som kommer.

Aspirantene på Skøyen var litt varmere i trøya, og imponerte med Tre små kinesere, Puff den lille dragen og også de med Rock, stødig ledet av Johannes Solvang. 

Første ungdomsskoleensemble er nystartede Kunst & Håndverk, og fra egne rekker kom arrangøren av kveldens stykke, Vincent. Han hadde arrangert Gourmet Race, kjent for alle som liker dataspiller Kirby! Og nå kjent for alle i Peik. Et solid groove fra grovmessingen stødig støttet av Oscar på trommene, og for noen heftige trompeter!

Introdusert som det tredje aspirantkorpset av kveldens konferansier (og voksen-PEiker), styreleder Tor, konsertdebuterte  VoksenPEIK med Scarborough Fair og Alley Cat. At Peik nå kan skilte med et solid og dyktig voksenkorps for foreldre og andre «ny-Peikere» er et flott tilskudd som dirigent Merethe Nilsen skal ha stor ære for.

Så var det kommet til Hovedkorpsets avdeling, med tre numre før pause. Dirigent Marte Hansen introduserte første nummer, Into the joy of spring av Swearingen som et passende stykke for de fine dagene vi har nå. Hun fortalte også at samme komponist sto for det første nummeret hun hadde øvd inn med Peik, men at dagens nummer i tre satser var adskillig med avansert. Det får si noe om utviklingen Marte har ledet Peik gjennom siden hun overtok for bare halvannet år siden.

Jens på trombonesolo i «Sødeste Pige» imponerte også i neste nummer, før Peik fikk vise hva de duger til i funky rytmer i Play That Funky Music. Imponerende innsats med sold grovmessing i bånn, flotte medodistemmer fra alle treblåsere og sylskarpe trompeter som alltid.

Etter pause var det Peik Junior sin tur til å imponere: Stand By Me og Let’s Twist Again ga gode sekstitallsvibber med flotte rytmer og melodier. Imponerende innsats fra alle stemmer og dirigent Johannes!

Hovedkorpsets eldste gjeng dro deretter i gang gangsterrytmene og rautemessingen i beste show-stil med klassikeren Sing-Sing Sing (for anledningen gitt den ikke fullt så fengslende tittelen Syng Syng Syng). Flere i salen fikk akutt behov for gjensyn med en Woody Allen-film eller to.

Jazzbandet Random Rythms fra de eldste blåserne har holdt på i noen år, med deltakelse på Kongsberg Jazzfestival i fjor som et foreløpig høydepunkt. Dagens avanserte og heftige nummer «War» kan gjerne stå som et nytt høydepunkt. Meget imponerende!

Konserten ble avsluttet med mer filmrelatert musikk, denne gang fra Disneyuniverset, med Aladdin. Kjente og kjære temaer fremført med presise klanger og balanse, stødig ledet av Marte.

Her var det bare en ting å gjøre: Sprette champagnen! Og det ble gjort av Johannes (med sykkelpumpekorkpistol) som ekstranummer. Klokkespill-soloen var et annet viktig bidrag fra slagergjengen her.

Dette var en festkveld! Vi gleder oss allerede til neste Peik-konsert…